Изгонването на пенсионерите не решава нищо



Предложението на министър Симеон Дянков всички работещи в пенсионна възраст в държавната администрация да бъдат освободени е незаконосъобразно, а и не решава нищо. 

Тази позиция изрази председателят на КНСБ Пламен Димитров. 

Според него пенсионерите обикновено работят на ниски заплати и ако те бъдат освободени, на техните работни места едва ли ще пожелаят да работят млади хора за подобно възнаграждение.

„Анонсът на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, че има излишни хора в администрацията, възприемаме като ненавременна и непозволена намеса в диалога между социалните партньори“, коментира още Пламен Димитров.

Той настоя темата за освобождаването на работещите пенсионери да влезе в Националния съвет за тристранно сътрудничество и там да бъде обсъдена и да бъде взето решение. 

Лидерът на КНСБ разкритикува и включването на България в пакта за еврото. Той заяви, че решението за включване на България в този пакт не е съгласувано със социалните партньори, а ще има последствия за пенсионната реформа и заплатите за труд. 

Димитров посочи, че в пакта се обвързва ръстът на пенсионната възраст с нарастването на продължителността на живота, а такава тема не е коментирана в България и приетите параметри на пенсионната система до 2025 година са различни.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар