Германия и Уругвай излизат в мач на честта



Тази вечер Уругвай и Германия се изправят един срещу друг в Порт Елизабет в малкия финал на световното първенство. Двубоят е предимно въпрос на чест, тъй като и двата отбора ще получат бронзови медали за достигането до полуфинал.
На една стъпка под големия връх Бундестима беше сломен от Испания (0:1), докато "урусите" отстъпиха на Холандия в много драматичен двубой, завършил 3:2 за "лалетата".
Преди 4 години на родна земя германците спечелиха двубоя за третото място, побеждавайки Португалия с 3:1, но този път нещата са различни. Докато през 2006 това бе приемлив успех за Маншафта, то сега разочарованието от отпадането на 1/2-финала е огромно. Всички в Германия имаха надежди, че този отбор има силите да спечели Световната купа, особено след изразителните победи над Англия (4:1) и Аржентина (4:0).
Що се отнася до футболистите, единствената голяма въпросителна е за Мирослав Клозе. Нападателят на Германия получи неприятна контузия, но все пак може да вземе участие в срещата, ако премине късните фитнес тестове. Ако играе, Клозе има реален шанс да влезе в историята като най-резултатния футболист на световни първенства. Германецът се нуждае от 2 попадения за да надмине Роналдо, който за момента оглавява класацията.

Източник topsport.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар