Шведският социален министър хвърли оставка заради секс скандал



Секс скандал разтресе шведското правителство два месеца преди новите избори. Социалният министър Свен Ото Литорин подаде оставка заради това, че е ползвал услугите на проститутка.
Е, явно и шведите не са толкова широко скроени. Два месеца преди новите избори набиращ скорост секс скандал е на път да докара сериозни проблеми на правителството. Министърът на социалната дейност Свен Ото Литорин вече подаде своята оставка в сряда.
sweden_400На специална пресконференция Литорин обяви, че подава оставката си, за да предпази децата си от медийния интерес към спора за попечителство, който води с бившата си съпруга. „За оставката ми има три причини. Те се казват Ема, Густав и Аврид". Литорин отправи тежки обвинения към медиите, които занимавали децата му с твърде лични въпроси. „Децата платиха цената за моята обществена роля".
Днес обаче става напълно ясно какво е предизвикало решението му. По данни на днешния брой на вестника Aftonbladet подалият оставка висш държавникЛиторин е ползвал услугите на проститутка. Проблемът е, че платеният секс е престъпление в Швеция още от 1999 г. Наемането на проститутка се наказва с глоба, а в някои случаи и с лишаване от свобода.
Допълнителна щипка скандал аферата придобива от факта, че Литорин, който е член на консервативната партия на премиера Фредерик Райнфелд, не споменава на последната си пресконференция нищо за цитираната днес от Aftonbladet информация, въпреки че е бил уведомен за нея малко преди това.

Източник bnews.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар