Испания и Холандия ще спорят за световната титла по футбол тази вечер



Холандия и Испания са двата отбора, които стигнаха до последното изпитание на световното първенство по футбол в Южна Африка и ще определят новия световен шампион в директен сблъсък тази вечер. Срещата е от 21:30 часа на стадион "Сокър сити" в Йоханесбург.

До момента и двата отбора са изиграли по шест срещи на първенството. Ето и техния път до финала:


Лалетата не познават загубата на шампионата и до момента имат 6 победи. Те не срещнаха съпротива в предварителната фаза и постигнаха три последователни победи. Холандия и Аржентина бяха единствените отбори,  които излязоха от групите с пълен актив от 9 точки.

Холандия-   Дания2:0
Холандия-   Япония1:0
Холандия-   Камерун2:1


Директни елиминации

1/8 финалХоландия-  Словакия2:1
1/4 финалХоландия-  Бразилия2:1
1/2 финалХоландия-  Уругвай3:2


В шестте си срещи на турнира лалетата са отбелязали 12 гола, което ги прави един от най-резултатните отбори. Те отстъпват само на Германия, които имат 13 попадения в противниковите врати. Холандия има допуснати 5 гола.



Въпреки големите очаквания, Испания не започна първенството по най-добрия начин и загуби неочаквано от отбора на Швейцария. След това обаче последваха две победи и "Ла фурия" излезе на първото място в предварителна група H.

Испания-Швейцария0:1
Испания-Хондурас2:0
Испания-Чили2:1


В директните елиминации испанците постигнаха три минимални победи с по 1-0 и по този начин достигнаха до първия си финал на Световно първенство. Те са отбелязали само 7 попадения от началото на турнира, но са допуснали само два гола в своята врата.

Директни елиминации

1/8 финалИспания-Португалия1:0
1/4 финалИспания-Парагвай1:0
1/2 финалИспания-Германия1:0


Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар