С Виетнам уреждаме дълга от комунизма



Ще бъдат уредени стари задължения на Социалистическа република Виетнам към България, стана ясно при посещението на виетнамска делегация, която се срещна с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.
Задълженията са в размер на приблизително 1,325 млн. щатски долара и са отпреди 30 години.
Съгласно споразумението 725 000 щатски долара ще бъдат изплатени на България в едномесечен срок, а останалите отиват във формата на подкрепа за бюджетни проекти за развитие на икономиката на Виетнам.
Под три процента дефицит на БВП ще бъдат заложени в макрорамката на бюджета за 2011 година, стана ясно още думите на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.
„Приветствам препоръката на ЕК бюджетният дефицит да е под 3%“, коментира още той.
„Бюджетът трябва да е така направен, че да покриваме маастрихтските критерии не само за нивото на дълга, където след Естония сме най-добри в ЕС, но и за критерия под 3% дефицит“, категоричен е финансовият министър.
Вчера ЕК официално отправи такава препоръка към България.
Симеон Данков каза още, че в бюджета няма заложени 280 млн. евро за първия реактор на АЕЦ „Белене“, които страната ни трябва да плати на руската страна тази есен.
„Правителството работи по промяна на договорите с Русия, така че да не плащаме тези пари“, коментира още финансовият министър. 


Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар