Откриха оръжеен "магазин" в дома на МВР преподавател



Служител на МВР е задържан при спецоперация на Дирекция "Вътрешна сигурност" и РУ "Полиция" - Казанлък за пресичане на незаконна търговия с оръжие и боеприпаси.
Четири автомата, шест пушки, два пистолета и огромно количество взривни вещества и боеприпаси са иззети до момента от два адреса в казанлъшко, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Специализираната полицейска операция е планирана след продължило няколко месеца наблюдение и разследване.
По време на акцията станало ясно, че 58-годишен мъж от Казанлък, старши преподавател в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР, осъществява незаконна търговия с оръжие и боеприпаси.
Образувано е следствено дело в Районна прокуратура - Казанлък. Извършени са претърсвания на два адреса в гр. Казанлък и с. Ветрен, общ. Казанлък, стопанисвани от възрастния преподавател.
В къщата в с. Ветрен и прилежащите й помещения и стопански постройки са намерени и иззети 4 автомата ( 3 - "Калашников" със заглушители и един "Шмайзер"); 4 пушки (една карабина; една флоберкова и две гладкоцевни); два пистолета (единият газов - преправен в боен и един "Парабелум").
Иззети са още стотици хиляди боеприпаси - различен калибър, голямо количество експлозиви и части и механизми за огнестрелно оръжие, капсул-детонатори и огнепроводен шнур, мерник за нощно виждане за станочен противотанков гранатомет.
От жилището му в Казанлък са иззети две незаконно притежавани самоделни пушки и 16 чувала с патрони и експлозиви.
Работата по случая продължава под ръководството на следовател от отдел "Следствен" към Окръжна прокуратура - Стара Загора и с участието на  екип на СДОТО МВР.
58-годишният мъж е задържан за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за незаконно притежаване и търговия с оръжие (чл. 337 и чл. 339 НК).

Източник news.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар