GLOBUL въвежда лимит по сметките за GPRS в роуминг, активирайте го, за да не съжалявате впоследствие



Колкото и иронично да звучи, малко след като описахме нашите недотам приятни преживявания с GLOBUL и начина за таксуване на използваните от клиентите им услуги, компанията обяви, че с цел “постигането на по-голяма прозрачност и удобство за клиентите при ползването на услугите на GLOBUL в чужбина“ операторът въвежда предварителен лимит за ползване на услуги за пренос на данни в роуминг. Той е в размер на 117,35 лв. с ДДС (60 евро) и е валиден в държавите от Европейския съюз. Компанията твърди, че това се прави в съответствие с действащите в Европейския съюз правила и регламенти с цел избягване на нежелани високи сметки.
Активирането става безплатно в периода 1 март - 1 юли 2010 г., като може да бъде направено в магазин на GLOBUL, GERMANOS и официалните партньори на компанията или чрез бързото меню за достъп с код *124#. При активен лимит ще получите уведомителни съобщения при достигане на 80% и 100% от лимита. Ако пожелаете да ползвате услугите за пренос на данни и след това, ще трябва да го направите пак от същото меню *124#.
От 1 юли този лимит ще бъде активиран автоматично за всички, които не са го направили преди това. След нашия негативен опит с надписаната сума за ползване на интернет в роуминг при активиран пакет с мегабайти ви съветваме горещо да включите лимита, за да си спестите неприятните изненади и похабените нерви.

Източник mobilebulgaria.com



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар