Алексей Петров: Цветанов и Костов като Народния съд



"При такива акции на ДАНС и МВР, който иска да намери нещо, ще го открие“.

Така Алексей Петров коментира информацията, че при обиските в басейна "Спартак" са открити документи на ДАНС.

Изказването той направи преди заседанието на Софийския апелативен съд, който трябва да реши окончателно дали Петров и още 6-има души ще останат за постоянно в ареста.

"Притеснявам се, че Цветан Цветанов и Костов произнасят присъди като Народния съд през 1945–46 г. Това ги поставя в много особена ситуация и може би това ще наложи да ми изфабрикуват доказателства“, допълни Алексей Петров.

По думите му една от причините, заради които бе арестуван, е, че последователно е изразявал несъгласието си с икономическата политика на държавата. Той каза още, че е пратил документ до финансовия министър Симеон Дянков, в който е посочил конкретен модел за сваляне на лихвите в страната.

"Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест“, добави Петров.

Той обяви, че вероятно ще дойде моментът, в който ще посочи и конкретните банки, които са се облагодетелствали.

Според него друга причина да е в ареста били показанията му пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС през изминалата година. По думите на Петров тогава е представил доказателства за това какъв модел на работа са имали специалните служби за отстраняването на противниците си преди екипа на Петко Сертов.

"Аз съм казал всичко, посочил съм конкретни хора като заплаха за националната сигурност“, обобщи Петров, но не пожела да назове имена.

На въпрос използвал ли е държавата за параван, бившият съветник в ДАНС отговори:

"20 години съм работил честно и чисто, за което съм награждаван многократно. Единственият чадър, който съм имал, е, че не съм се обвързал с нито един политик, с нито един държавен чиновник, с нито един представител на престъпна структура“.

Алексей Петров не пропусна да коментира и информацията за данъчни задължения в размер на 1,5 млн. лв., като заяви, че винаги е имал "законен бизнес с големи обороти“.

На днешното заседание на Апелативния съд прокуратурата представи нови доказателства, сред които справка от НАП с гриф „поверително“ за данъчни задължения на Алексей Петров и неномерирана папка от Софийския градски съд.

Dnes.bg припомня, че Алексей Петров и още 13 души бяха арестувани на 10 февруари при операция „Октопод“.

Прокуратурата поиска постоянен арест за 7 от тях – Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Те са обвинени за участие в престъпна група, занимавала се с редица престъпления – от изнудвания, рекет, склоняване към проституция, до пране на пари и източване на средства от комбината „Кремиковци“.

На 12 февруари Софийският градски съд ги остави за постоянно в ареста.

Източник dnes.bg




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар