Токът от Е.ОН поскъпва с 3.49 лв. на месец



От Е.ОН ще поискат средно увеличение на цената на тока от 1 юли с 8.81 процента, съобщиха от дружеството. "Е.ОН България" предлага средното увеличение на крайната цена за потребителите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/. 

От Е.ОН ще поискат средно увеличение на цената на тока от 1 юли с 8.81 процента
Сн.: ЕPA/БГНЕС






В заявеното ценово увеличение най-голям дял имат предложените по-високи цени за достъп и разпределение на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа, добавят от компанията, цитирани от БТА. Действащите сега цени не дават възможност на "Е.ОН България Мрежи" да направи необходимите инвестиции, които да съответстват на нарастващите задължения на компанията към обществото и необходимостта от значителни средства за повишаване качеството на снабдяване, се посочва в съобщението. 
Предлаганото от Е.ОН увеличение на крайните цени за бита е 11.6 процента и ще доведе до промяна на средномесечната сметка на едно домакинство с 3.49 лева, посочват от компанията. Средното увеличение на дневната тарифа е с 9.72 процента. Според статистиката, повече от 71 на сто от консумацията на домакинствата е по тази тарифа, пише в съобщението.
Предлаганото средно увеличение за стопански клиенти, присъединени на ниско напрежение, е 5.61 процента, а за стопански клиенти, присъединени на средно напрежение - 5.98 процента.


Източник  news.dir.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар