Стари навици: Русия ни държи сметка за ПРО



Русия е изпратила официално запитване до София относно целите на разполагането на елементи от ПРО на САЩ в България, заявиха от руското външно министерство след среща на руския зам.-външен министър Владимир Титов с посланика на България в Русия Пламен Грозданов.
"Във връзка с появилите се информации за водени от българските власти консултации със САЩ за разполагане на елементи от американската ПРО на територията на България на посланика бе заявено, че руската страна изпраща официално запитване за получаване на разяснения за целите и естеството" на тези консултации, добавя руското външно министерство.
От своя страна високопоставен служител на Пентагона, цитиран от Ройтерс, заяви: САЩ трябва да изминат дълъг път преди Русия да преодолее дълбоко вкоренения си скептицизъм относно американските планове за противоракетна отбрана, но това не заплашва усилията за рестартиране на двустранните отношения.
Александър Вършбоу (заместник-министър на отбраната, отговарящ за въпросите на международната сигурност) каза, че Вашингтон не е отправял искане засега към България да помести на своя територия елементи от противоракетния щит. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар