Сър Алекс: Бербатов можеше да играе в Милано, но...



Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри защо не разчита толкова на нападателя Димитър Бербатов. Причината се крие в изключителната форма на ветерана Пол Скоулс, както и на партньорите му в полузащитната линия Дарън Флетчър и Майкъл Карик. 
Българинът игра като титуляр само един път през последните 7 мача и въобще не взе участие в дербитата с градския съперник Сити за „Карлинг Къп и с Милан от Шампионска лига. Също така, Фъргюсън призна, че успехът в полузащитата, означава, че ситуацията за Бербатов едва ли ще се промени. 
„За него е тежко, когато играем с трима полузащитника. Щяхме да го използваме срещу Милан, няма никакво съмнение, но мисля, че триото Скоулс, Карик и Флетчър показа постоянство и такова ниво, че е трудно да се заменят, особено в такива мачове”, заяви Фъргюсън.
„Видяхте представянето на Пол във вторник в Милано. Неговата форма в последните няколко седмици е невероятна. Той няма нужда да мисли за отказване, както някои казаха преди известно време”, каза още шотландецът.
29-годишният българин започна само един от последните седем мача на английския шампион, като не игра нито минута в сблъсъците с Милан и Манчестър Сити. Бербо много рядко играе в големите мачове през този сезон. 
В двубоите на Голямата четворка също е със слабо участие - беше заменен срещу Ливърпул, не игра срещу Челси и се отчете с една минута срещу Арсенал.

Източник sport1.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар