Затварят половината стадиони в "А" група



Половината "А" група играе на стадиони, които не стават за нищо. Някои дори са опасни за хората, защото всеки момент може да им се срути я трибуна, я козирка. И да убие човек, отишъл на мач.

Проверка на "7 дни спорт" показа, че най-зле са стадионите в София и Пловдив. В четвъртък комисия на софийската община констатира, че козирката на стадион "Локомотив" в Надежда може да рухне всеки момент, а едната от трибуните на "Герена" е заплашена да се срути от свлачище. На "Армията" бетонната конструкция е напукана навсякъде, къртят се парчета.

"На стадион "Славия" също има заплаха" - съобщи за "7 дни спорт" човек от комисията на общината. "Видяхме, че таванът на спортната зала е напукан и има опасност да се срути. От футболния клуб казаха, че това е проблем на залата. Може и да е така, ама ако рухне таванът на залата, може да поддадат и трибуните отгоре."

Същият източник твърди, че във вторник комисията на Столичната община може да обяви за опасни за хората поне два от стадионите.

"Локомотив" и Герена. За втория причината е свлачището. Това ще бъде докладвано на спортния министър, който трябва да вземе окончателното решение какво да ги прави. БФС засега стои в изчаквателна позиция, но ще се съобрази с резултатите от проверката", съобщи пред "7 дни спорт" чиновник от съюза.

Това означава, че още следващата седмица някой от стадионите в София може да бъде забранен за футболни мачове.

С много компромиси лиценз досега получаваха и стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив. Циментът на трибуните и на двете съоръжения е напукан и се кърти. На Лаута преди няколко години се срути един от секторите. За щастие през седмицата, когато нямаше мач. Игрищата и на двата стадиона са в доста окаяно състояние. На "Христо Ботев" мизерията остава. На Лаута Коко Динев започна ремонт на съблекалните. Има и план за реконструкция на съоръжението, засега само на хартия.

На другите места стадионите поне не са опасни за хората. Мизерията обаче си стои почти навсякъде.

Източник sport1.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар