Плевнелиев ще го играе обединител: Няма да разделям!



"Не ме е страх от обрат в неделя. За първи път за последните 20 години видяхме един съзнателен вот. Хората гласуваха "за" – "за" политики и "за" ангажименти", коментира ден след вота кандидатът за президент, издигнат от ГЕРБ, Росен Плевнелиев.


"Разликата между мен и Калфин е сериозна, но това не ни успокоява по никакъв начин – правим пълна мобилизация. На снощните пресконференции Доган се позиционира много ясно, така че ние сме силно мобилизирани. Нека за първи път в историята изберем президент без гласовете на Доган. Вие видяхте, че цялата кампания на Калфин беше като вот на недоверие срещу правителството", каза още той.
По думите му на втория тур ще разчита на сериозна подкрепа от хората, подкрепили третата в надпреварата за държавен глава Меглена Кунева.

"Да не забравяме, че Калфин е за статуквото, а Кунева се обяви категорично срещу него", припомни Плевнелиев.

Той се възпротиви на идеята на опонента си за нов дебат между тях.

"Дебат с Калфин – това вече е съвсем изтъркано. Ние сме толкова различни, че няма какво повече да видят хората. В крайна сметка те обърнаха дебатите във вот на недоверие, а избирателите ги наказаха за това", добави той.

Плевнелиев уточни пред bTV, че ако спечели, ще бъде президент на всички българи.

"Няма да разделям, а ще обединявам", обеща той и допълни, че е ще бъде партньор на Борисов и на правителството "и ще подкрепям политиката им", завърши той.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар