Новите кметове. Кой какво взе в страната



Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна. Той победи с 59.1% срещу независимия Веселин Марешки, който беше подкрепен от леви и десни партии.



В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води на досегашния кмет Славчо Атанасов с 50.9% . Тотев досега беше областен управител на Града под тепетата.

В Сливен надеждата на ГЕРБ Йордан Лечков засега губи кметската надпревара срещу Кольо Милев, издигнат от БСП. Милев получи 50.2%

В Стара Загора кметското място ще заеме Живко Тодоров от ГЕРБ, който спечели с около 73% срещу опонента си – кандидата на БСП – Бойчо Биволарски.

Във Велико Търново кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели битката с 53.7% от гласовете срещу за кандидата на БСП Николай Илиев.

В Плевен също кандидатът на управляващата партия Димитър Стойков успя да пребори досегашния кмет Найден Зеленогорски с 51.1% .

В Ямбол настоящият кмет на града Георги Славов победи с 60.1% от гласовете. Срещу него на балотаж се изправи кандидатът на БСП Мариета Сивкова.

В Хасково кметът на града Георги Иванов печели убедително с 57.8% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов.

В Перник по всяка вероятност кмет на града ще бъде Ирена Соколова от ГЕРБ, която събра подкрепа от 51.8%. Кметското място засега губи Росица Янакиева, издигната от БСП.

Пламен Стоилов (ГЕРБ) печели изборите в Русе с 60 % на балотажа. Във Видин кандидатът на ГЕРБ Владимир Тошев води засега с 50.1%.

В Благоевград новият кмет ще се казва Атанас Камбитов от ГЕРБ, който събра близо 60% от гласовете на своите съграждани.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар