Големите имоти на магистратите са в чужбина



Големите имоти на съдиите и адвокатите не са по Черноморието, а в чужбина. Това обяви бившият правосъден министър Антон Станков. "Ако бях главен прокурор, бих проверил имотите на магистратите в Париж и Испания", каза той.
Големите имоти на съдии и адвокати са в чужбина.
Това разкри пред бТВ бившият правосъден министър Антон Станков. Той обяви, че ако е главен прокурор и разполага с 40 дни, ще провери не имотите на магистратите по Черноморието, а по Беломорието, в Париж и в Испания.
Станков е политикът, около който гръмна първият скандал с подслушване, след като информация от него изтече в медиите. В края на 2002 г. от вестникарска публикация стана ясно, че
тогавашният министър е бил изнудван да внесе пред Висшия съдебен съвет материали, предоставени от Едвин Сугарев срещу главния прокурор Никола Филчев.
Вътрешен министър Георги Петканов тогава каза, че МВР не е подслушвало точно Антон Станков, но засякло негови разговори със следения от ведомството спецполицай Живко Георгиев
Днес ексминистърът обясни, че е нормално службите да се ровят в личния живот на хората, стига да не използват информацията за политически цели.
Проблемът, според него, идвал, когато събраната информация се употребява за политически цели.
"В личен план е лошо да ти ровят в бельото, но аз бях под самоконтрол като публична личност", обясни Станков.

Източник bnews.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар