Готвят нов протест за цените на горивата



Нов протест срещу високите цени на горивата подготвят от гражданско сдружение "Сила". Той е предвиден за събота, 26 ноември, и трябва да се проведе в няколко града в страната.



"Ние, от ГС "СИЛА”, смятаме, че последните повишения на цените на горивата са спекулативни и противоречат със световните тенденции и принципи в ценообразуването!“, се чете в декларация, адресирана до медиите в страната.

В социалната мрежа Фейсбук вече има направена страница "НЕ! на безумните цени на горивата", посветена на бъдещия протест. В нея досега присъствие в шествието са заявили над 400 души.

В София протестът ще започне от 12 часа пред кино "Арена – Запад“ и вероятно ще продължи по основни столични булеварди. Освен в столицата, сборни пунктове за протеста има още в Благоевград, Стара Загора, Силистра, Самоков, Перник, Сливен, Велико Търново, Димитровград и Пловдив.

"Нека заедно покажем, че търпението на българина е изчерпано. Това не е протест само за тези, които имат и управляват автомобили. Транспортът е един от основните сектори в икономиката на една държава. Той влияе на цените на абсолютно всички стоки, като най - голямо отражение дава върху хранителните продукти", завършва обръщението на ГС "Сила“.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар