Стачниците и шефовете в БДЖ започват преговори в сряда



Ръководството на БДЖ днес официално покани стачните комитети в железниците на разговори, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Йордан Недев. Срещата е насрочена за сряда, 30 ноември, в 14 часа.



От ръководството на синдикатите потвърдиха, че ще се отзоват на поканата. Оттам веднага добавиха, че започналата на 24 ноември стачка ще продължи до подписване на споразумение.

На въпрос на Investor.bg какви ще бъдат основните предложения на синдикатите за подобряване на положението на БДЖ, синдикалният лидер Петър Бунев коментира:

„Към момента нямаме достатъчно финансова и икономическа информация за състоянието на компанията, за да предложим цялостна програма от мерки. По принцип обаче трябва да се започне от това, какво е основното, което искаме да бъде постигнато. А то е, че „БДЖ – Пътнически превози“ и „БДЖ – Товарни превози“ трябва да приключат 2012 г. без загуба".

Според Бунев тази цел може може да се реализира както чрез намаляване на разходи – което става чрез съкращаване на персонал и влакове, така и чрез получаване на допълнителни приходи.

"А важен начин за набавяне на допълнителни приходи може да бъде продажбата на сгради на железниците, намиращи се в централните части на градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и други. Сега тези сгради се дават под наем. По най-общи сметки, от това перо биха могли да дойдат приходи от около 15-16 млн. лева“, заяви още синдикалният лидер.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар