Иран заплаши Израел със 150 000 ракети



Министърът на отбраната на Иран Ахмад Вахиди заяви, че ако неговата страна бъде нападната, срещу Израел ще бъдат изстреляни 150 000 ракети, пише „Йедиот Ахронот“.



В реч пред войници доброволци в Бушер Вахиди каза: „Иран не е Афганистан и не и Ирак. Ако американците направят тази грешка и ни нападнат, ние ще им покажем как се воюва“.

Той добави още, че Израел трябва да бъде наказан за действията си в Палестина и Ливан.

Говорейки за дъжд от ракети, Вахиди не уточни откъде ще бъдат изстреляни те.

Според експерти Техеран не може да разполага със 150 000 балистични ракети, които да могат да достигнат израелската територия.

Но съюзниците на Иран – Хамас, Хизбула и Сирия, заедно могат да се опитат да осигурят интензивността на обстрела на Израел, обещана от Вахиди, пише Lenta.ru.

Преди два дни друг ирански генерал – командващият ВВС на Корпуса на стражите на революцията Амир Али Хаджизабе обеща, ако страната му бъде нападната, да бъде нанесен удар по елементите на американската ПРО в Турция.

Израелските медии в последно време пишат много, че е възможно да бъдат нанесени прецизни удари по ключови ядрени обекти на Иран, но правителството на страната не коментира.

В Техеран се възприемат много сериозно думите за евентуално нападение и заявяват, че вече са готови за ответен удар срещу израелски и американски обекти.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар