Борисов спасява социалния диалог



Премиерът Бойко Борисов ще приеме утре ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" след заседанието на Министерския съвет.



На срещата ще бъде обсъдено как да бъде възстановен социалния диалог и намеренията за увеличаване на пенсионната възраст.

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров след продължила близо три часа среща на представители на синдикатите с ПГ на ГЕРБ.

Димитров посочи, че протестът на 30 ноември срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране продължава да се готви.Той добави, че се е чул днес по телефона с премиера и той очаквал утре синдикатите да му предложат и други варианти.

„Утре ще му предложим всяка страна да бъде свободна да прави предложения без ултиматуми”, подчерта Пламен Димитров.Той призова предстоящите протести да не се политизират нито отляво, нито отдясно, тъй като това не спомагало за решението на въпроса.

„В последните 20 години всички правителства, които се сменяха, не спазваха ангажимента, който беше възприет в началото на пенсионната реформа и правеха разходи, които не бяха заложени в общата логика”, припомни синдикалният лидер.
След заседанието на Министерския съвет синдикатите в транспорта и железничарските синдикати са поканени на преговори при министър Ивайло Московски по исканията им и възможните решения на проблемите в БДЖ, съобщи още президентът на КНСБ.

Към настоящия момент нямаме никакви основания да твърдим, че няма да има стачка, добави той.
По думите му стачката е законна и към днешния момент тя ще бъде проведена от 8.00 часа на 24 ноември.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар