Полицаите и те. С ленти на протеста на 30 ноември



Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви своята подкрепа за националния протест, обявен за 30 ноември 2011 г., организиран от КТ „Подкрепа” и КНСБ, стана ясно в изпратено до медиите писмо на организацията.



"Синдикалната федерация на служителите в МВР е дълбоко обезпокоена от продължаващите опити на част от българското правителство да предприема реформи в социалната сфера по начин, който подлага на съмнение основни принципи, приети от европейските държави", се чете в изявлението на полицейския синдикат.

Оттам бяха категорични, че застават твърдо зад всички искания на КНСБ и КТ "Подкрепа" и поискаха оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

"Ние, държавните служители в МВР най-добре от всички знаем какво означава липсата на социален диалог, доколкото законът не дава на нашите синдикални организации дори теоретична възможност да бъдат представени в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Затова решително се противопоставяме на поведението на българското правителство, което еднолично и без никакви дискусии взима решения, които ще се отразят негативно на всички български граждани. Решени сме да защитаваме правата си с всички форми на протест, позволени ни от закона" ,заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Той се обърна към членовете на организацията с призив от 30 ноември да започнат да изпълняват служебните си задължения с трикольорна лента, като първа част от предстоящите протестни действия.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар