Телевизорът ще ни чува, вижда и разбира



Милиони хора са свикнали да крещят срещу телевизора. Заради революционна технология, която скоро ще бъде въведена, вече ще трябва да внимаваме какво казваме, а и какви жестове правим към екрана.



Компанията "Епъл" разработва телевизор, който не само чува какво казваме и вижда жестовете ни, но и ги разбира, съобщи в. "Дейли мейл".

Революционните нови интерактивни апарати, наречени iTV, може да се появят на пазара още догодина.

Подобна технология вече се използва в игровите конзоли Xbox.

Телевизорът на "Епъл" обаче ще има повече приложения. С него ще е по-лесен достъпът до цели филми в интернет, които да се гледат удобно на голям екран.

Догадките за новия телевизор се увеличиха миналия месец след смъртта на основателя на "Епъл" Стив Джобс.

В посмъртната му биография се твърди, че той е казал: "Искам да създам интегриран телевизор, който да се използва много лесно. Той ще е синхронизиран "безшевно" с всички устройства и с iCloud. Потребителският му интерфейс ще е най-простият възможен. Вече съм го измислил."

През октомври стана ясно, че американската Патентна служба е получила документи за устройство на "Епъл" за "контрол на видеопроцеса в реално време с жестове".

Жестовете ще се използват например за редактиране на видеоклипове или прехвърляне на кадри от телевизора към телефона. Айфоните имат умения за гласов контрол, които могат да бъдат приложени и в новия телевизор.

От "Епъл" не пожелаха да коментират какви са плановете им за телевизора, а те са много интересни за конкуренти като южнокорейците "Самсунг".

Не всеки иска да има телевизор, който да го чува какво казва и да го гледа какво прави в хола. Според технологични експерти жестовете могат лесно да бъдат разбрани погрешно.

"Това ще е като да седиш на търг на "Сотбис" и с всички сили да се стараеш да не помръднеш, за да не купиш нещо за 10 милиона лири", обясни технологът Бенедикт Еванс.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар