Попова тръпне в очакване на Ковачева



Министърът на правосъдието Маргарита Попова очаква от наследника на поста си Диана Ковачева да води същата политика на реформа и критичност, за да работи съдебната система.



Пред журналисти избраната за вицепрезидент Попова каза, че очаква с нетърпение Ковачева да поеме поста и да продължи всичко това, което вече е започнато като работа в Министерството на правосъдието.

Преди дни премиерът обяви, че изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници" Диана Ковачева ще е новият правосъден министър.

"Поканил съм Диана Ковачева за министър и тя прие", заяви Бойко Борисов

Ковачева е юрист, магистър по право, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения. Завършила е СУ " Св. Климент Охридски", има и магистърска степен от университет "Нанси 2", Франция, където е защитила теза "Ролята на ОЛАФ за защита на финансовите интереси на ЕС".

Между 2001 г. и 2002 г. е била старши експерт в правосъдното министерство в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ".

От 2002 г. е изпълнителен директор на асоциация "Прозрачност без граници" Transparency International – България. Владее английски, френски и руски.

Официалното представяне на новия министър на правосъдието ще стане след приемането на бюджета.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар