Чужденци в капана на БДЖ: Приключение е!



18 чужденци останаха блокирани повече от 8 часа на гара Пловдив. Те пътуват с международния влак от Истанбул за Белград, но не успяха да потеглят от града заради стачката на железниците.



Кристиян, Матис и Анил се прибират към Германия след семинар в Истанбул. Стачката на българските железници ги заварва на пловдивската гара. Дългия ден те прекараха в тесния коридор на спалния вагон.

"Чувствам се добре, тръгнахме от Истанбул, но не знам кога ще стигнем до Белград. Това е едно приключение за нас.”, разказа пред Dnes.bg 21-годишният Кристиян.

„Добри са хората, на всички ни дадоха вода, сандвичи и наденици, не страдаме от стачката, за нас е забавно”, споделя приятелят му Матис, който също прекара 8 часа на гарата в Пловдив.

По думите на техния спътник Анил, подобни стачки има и в други държави.

"Хората си търсят парите, затова протестират, подкрепяме стачката в България”!, отбеляза Анил.

Докато чужденците стояха в международния влак, служителите на БДЖ отбелязаха, че са били заплашвани с уволнение. Под натиск само влакът за Карлово е отпътувал, но с машинист и кондуктор от Бургас.

"Казват ни, че ако не се върнем на работа, ще ни уволнят”, разказа служител, който работи от 28 години в БДЖ.

Около 70 жепейци се бяха събрали пред вратата на началника си. На място пристигнаха служители от Инспекцията по труда и транспортна полиция.

Общо 10 влакови композиции останаха блокирани на пловдивската Централна гара.

На автогарите в града нямаше хаос, а автобусите извозваха нормално пътниците.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар