Нетаняху благодари на Борисов за цялостното разследване



Израелският премиер: Европа да направи заключения за същността на Хизбула

Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Израелският премиер Бенямин Нетаняху разговаря снощи по телефона с българския си колега Бойко Борисов и му благодари за "професионалното и цялостно" разследване на атентата на бургаското летище Сарафово, съобщи в. "Джерузалем пост".


Нетаняху заяви, че резултатите от разследването са ясни и доказват, че ливанската шиитска групировка Хизбула е пряко отговорна за "жестокостта в Бургас". Това по думите на израелския премиер е още едно доказателство, че Иран и неговите агенти "водят "глобална терористична кампания, която прехвърля граници и континенти".

"Надявам се, че европейците ще направят необходимите заключения за истинската същност на Хизбула след това престъпно нападение на европейска земя срещу държава член на Европейския съюз", добави Нетаняху.

В статия под заглавие "Хизбула ще спечели имунитет, ако ЕС не я включи в списъка си на терористични организации" вестникът цитира израелски дипломат, според когото Европа трябва да реши дали ще позволи да бъде нападана безнаказано.

Ясно е, че България няма да отговори на нападенията на Хизбула на своята територия, като бомбардира тренировъчните й бази в Ливан. Така че, ако няма силна европейска дипломатическа реакции, Хизбула ще получи имунитет, посочил източникът, обяснявайки аргументите, с които израелските власти ще използват, за да накарат да включат организацията в черния списък на терористите.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар