Масово изкупували боксове и бухалки за протеста утре



БСП се опасява от провокации от "Митко Каратиста и бойни школи"

БСП се опасява от провокации от "Митко Каратиста и бойни школи"
БСП има сигнали за масово купуване на боксове, бухалки и бомбички за протестите утре, както и за мобилизиране на бойни клубове,съобщиха на пресконференция секретарят на БСП Антон Кутев и председателят на Младежкото обединение в партията Явор Гечев.


Информацията я имаме от структурите на партията, обясни Кутев. По думите му сигналите са предимно от София.

От БСП призоваха гражданите към спокойствие и да не се поддават на провокации. Социалистите са информирали за сигналите президента Росен Плевнелиев.

Хора, свързани с Митко Каратиста и бойни школи, са намесени в организацията утре, каза Антон Кутев. Отговорността за мира в страната продължава да е на ГЕРБ, отбеляза той. По думиге на Кутев вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов ще бъде виновен, ако протестът утре бъде окървавен от провокации.

Според БСП Димитър Стефанов – Митко Каратиста, е човек на ГЕРБ, назначен в енергоразпределителното дружество ЧЕЗ.

За нас важното е протестите да не доведат до саморазправа и сблъсъци, каза секретарят на БСП. През медиите искаме да алармираме. Някой в тази държава иска да си присвои вота на хората, добави Кутев.

Левицата от средата на седмицата застъпи тезата, че правителството в оставка и кръгове около него се опитват да нагнетят напрежението и да предизвикат размирици.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар