Семерджиев: ЕРП-тата нямат вина за скъпия ток



Семерджиев: ЕРП-тата нямат вина за скъпия ток
Драстичното увеличение на последните сметки за ток се дължи на "системен проблем в самото отчитане".

Това заяви бившият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев в ефира на БНР.


"Причините трябва да се търсят в начина, по който се формират тези сметки. Тъй като аз съм убеден, че повечето електромери са наред, няма проблем с напрежението, каквито неща излязоха като възможни причини.

Но трябва да се търси причината в самото отчитане и то за цели периоди. Защото такъв ефект на увеличаване на сметката в края на годината има, когато се отчита например на големи периоди.

А не се отчита всеки месец коректно. По този начин се получава едно натрупване, което излиза в края на годината като увеличение на сметките", каза той.

Според Семерджиев през последните три години приносът на електроразпределителните дружества за поскъпването на крайната цена на тока е нищожен.

По-рано днес ДКЕВР отново остана без шеф, след като по искане на премиера Юлияна Иванова, която бе на поста от няколко дни, подаде оставка.

В края на януари Семерджиев подаде оставката си като председател на комисията по искане на премиера Бойко Борисов.

Това се случи след като стана ясно, че ЕК е сезирала Европейския съд за забавяне на пълното прилагане на Третия енергиен либерализационен пакет у нас.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар