Октай Енимехмедов: Аз съм един от многото доверили се и разочаровани от Доган



Октай Енимехмедов: Аз съм един от многото доверили се и разочаровани от Доган
Аз съм един от многото гласували доверие на Ахмед Доган и после разочаровани от него – заради насаждането на омраза между българи и турци, която е само в негов интерес и на неговото обкръжение. Това казва в писмо от ареста нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, адресирано до Слави Трифонов и прочетено в ефира на шоуто му. Повод за това беше гостуването на брата на Октай – Метин, в предаването.


В написаното на 7 февруари на ръка писмо се казва още, че Доган и обкръжението му са извършили много лъжи и кражби и Енимехмедов е учуден от позицията на премиера, който преди време казал, че сваля шапка на Доган, защото е добър политик.

Делегатите на конференцията на ДПС, които ритаха Енимехмедов след инцидента, Октай нарича страхливци, доверили се на един доносник. Такива, според него, били голяма част от членовете на ДПС, но в партията имало и свободомислещи хора, които скоро щели да кажат "не" на Доган.

"След като аз успях да направя това, всеки въоръжен с повече кураж, би могъл да го направи", пише Енимехмедов и посочва, че историята е обърнала гръб на Доган. Според него целият политически елит, който е нанесъл щети на страната, би трябвало да е на неговото място – в ареста.

Енимехмедов обяснява и защо не ударил плесница на Доган след като оръжието му засякло – защото бил научен да уважава своя противник според качествата му и да не го унижава.

Нападателят пише, че уважава личности като Левски, Раковски и капитан Петко войвода, които милеят за своята родина и често се питал дали на Левски би му харесало случващото се в България.

Метин Енимехмедов обясни в шоуто, че няма отговор за постъпката на брат си. Той посочи, че не е имал никаква информация, че Октай планира нападението. По думите му студентът в УАСГ се интересувал от биографиите на големите исторически личности в България и в чужбина, вълнувал се и от световни конспиративни теории. Сред приятелите му имало всякакви хора.

В отговор на въпрос Метин посочи, че според него брат му "определено не е луд". Мисля, че му е писнало, както и на много хора в страната, които се хвърлят отвисоко, застрелват се и т.н., посочи Метин.

При срещата между двамата в ареста, 20 дни след инцидента, Октай посочил, че с постъпката си е сложил "главата в торбата". Отрекъл е някой друг да го е накарал да извърши нападението.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар