Силно земетресение разтърси Япония. Има пострадали




Трусът е бил с магнитуд 6.3

Трусът е бил с магнитуд 6.3
Земетресение с магнитуд 6,3 разтърси западната част на Япония рано тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии. Двадесет и трима души са били ранени при силното земетресение, предаде Асошиейтед прес.


Седем от ранените са в тежко състояние. Повечето от тях са възрастни хора, получили травми при опит да избягат от домовете си.

Трусът е бил с епицентър на 38 километра северозападно от град Уакаяма на западния остров Хоншу и на дълбочина 5 километра, пише БТА. Трусът е усетен в 27 от 47-те префектури на страната, включително в третия по големина град Осака.

По данни на Националната метеорологична служба на Япония няма опасност от цунами.Трусът е предизвикал смущения в железопътния трафик. Временно е било затворено международното летище "Кансай", намиращо се край Осака.

Трусът е станал на дълбочина от 15 километра. Телевизионни кадри показаха, че някои част на острова "са се втечнили" след земетресението. Това е често срещано явление при силни трусове. През 1995 г. земетресение с магнитуд 7,2 в същия район отне живота на над 6400 души.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар