Слънце в събота и дъжд в неделя прогнозират синоптиците




Слънце в събота и дъжд в неделя прогнозират синоптиците
Днес над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време, но след обяд и до полунощ срещу неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. По-съществени ще са валежите в планинските райони. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.


Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат още, вече по-високи от обичайните за средата на април и максималните ще са между 19° и 24°. В София - около 20°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня и там ще се заоблачи. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевична дейност. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде от 1 до 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през втората половина от деня и до полунощ ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е от запад, умерен, по откритите и високи части - и силен; вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра: 6°.
Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за април и привечер ще започне да се повишава по-съществено.

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На места отново ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°.

В понеделник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в западната половина от страната. В Дунавската равнина и Източна България ще бъде ветровито. От североизток ще прониква студен въздух и понижението на температурите ще продължи.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар