Жива верига обгради общината във Варна



Протестиращи искат оставката на Общинския съвет

Жива верига обгради общината във Варна
Жива верига окупира двата входа на община Варна с искане местния парламент да подаде оставка. Тя обаче не попречи на общинските служители да влязат в сградата и да започнат работа.



Над 50 души с националния флаг в ръце се подредиха на символичен протест тази сутрин, блокирайки централния и страничния вход на сградата. Живата верига остана там около час, като хората обещаха, че пак ще се върнат.

Сред недоволните са членове на Отворения обществен съвет и на инициативния комитет, както и един от лидерите на протестите Иван Петров. И този път обаче протестиращите се разделиха на два лагера.

Хората от живата верига са на мнение, че Общинския съвет незабавно трябва да се разпусне, но не липсваха и други протестиращи покрай тях, които настояват той да продължи да работи.

Зад живата верига са опънати въжета, а зад тях има кордон от представители на полицията и жандармерията. До ексцесии не се стигна.

Двете палатки, които бяха опънати снощи пред Община Варна, все още са там. До тях са кръст и ковчег, на който пише: „Навършват се 40 дни от кончината на партии. Не се връщайте никога!”.

До края на деня се очаква палатковия лагер в тревните площи пред сградата на Община Варна да се увеличи.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар