Антон Хиджов очаква труден и оспорван вот



Изборните резултати ще бъдат оспорвани, смята Антон Хиджов

Антон Хиджов
"Опитът ми подсказва, че тази година ще има много избори и тези на 12-и май няма да са последните", обяви пред БНР Антон Хиджов от Българското сдружение за честни избори.


По думите на изборния експерт е абсолютно възможно изборните резултати да бъдат оспорени от различни партии.

"Един човек, който е загубил, който и да му обяснява, че изборите са били честни, така или иначе ще ги оспорва", категоричен е Хиджов.

По думите му идеята партиите да посочват неправителствените организации, които да участват в изборния борд, е замазване на очите.

"Какво значи партиите да осигурят независими наблюдатели? От какво са независими тези наблюдатели – от партиите, от хората, от майка си, от баща си, от какво точно?", попита експертът.

Той коментира и идеята на служебния премиер Марин Райков за изборен борд като призова в него да участват хора, които разбират от избори. "Всичко останало е замазване на очите", посочи Хиджов и продължи:

"Какво значи - ще има борд за честни избори, има си ЦИК, има прокуратура, секционни комисии – те са ангажирани да докажат, че изборите са честни, а независимите наблюдатели ще гледат и ако има нещо нередно, ще алармират медиите и компетентните органи. Откъде накъде обществото ще очаква от този борд някой да докаже, че изборите ще бъдат честни. Или какво – дай да прехвърлим на 10-15 души ангажимента и после – изборите не са честни, те са виновни. Просто ми звучи несериозно".

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар