При Първанов - сериозно за СРС-тата




Във вторник ще заседава консултативният съвет за национална сигурност.
Консултативният съвет, свикан от президента Георги Първанов, ще обсъди темата "Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз".
Ще бъдат обсъдени въпросите за членството на България в Шенген, противодействието срещу контрабандата, използването на специални разузнавателни средства. 
Доклади ще изнесат премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на правосъдието Маргарита Попова. 
Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на парламента, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.
На заседанието са поканени министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев. 

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар