500 рубли. Да имате, да си харчите!



Крадци, които нахлули в къщата на 91-годишна баба в Кировска област и се убедили колко бедно живее жената, не взели нищо, а даже й оставили банкнота от 500 рубли (12,5 евро), придружени с бележка.
Връщайки се в къщи в село Сосновка, бабата веднага разбрала, че някой е влизал. Тя обаче установила, че не само нищо не й е изчезнало, но и някой бил оставил пари на нощното шкафче заедно с бележка.
"Всички чекмеджета и кутии бяха отворени, прозорчето беше отворено, саксиите с цветята бяха обърнати. Земята от тях се беше разсипала и по нея имаше следи от двама души. Исках да извикам участъковия, но погледът ми падна на стената: Там имаше бележка: "Това е да имате да си харчите, бабо" - и 500 рубли", разказва Зинаида Макарова. Жената била изумена.
Бабата е сигурна, че в дома й са влизали крадци, защото ако беше някой друг доброжелател, той щеше просто да пусне парите в пощенската кутия.
Местният милиционер Анатолий Горбунов работи в МВР от 40 години, но досега не е чувал за подобен "обир".
"Углавно дело няма да образуваме. Но искаме да проведем разследване. Онзи, който е пожалил бабата, може да е ограбил други домове. А за помощта за бабата ще му кажем: Благодаря! Ако го хванем", казва служителят на реда.
Неочакваната добавка към пенсията си Зинаида Макарова ще похарчи за сладкиши за внуците и за себе си, а бележката ще пази в рамка на най-видно място, пише Lifenews.ru.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар