Атаката срещу джамията "дълбоко наскърбила" Уорлик



Нападението срещу молещите се мирно хора миналата седмица в петък пред джамията  “Баня Баши” в София ме потресе и дълбоко ме наскърби.
Това пише в своя статия във в. „Труд“ посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик по повод боя между мюсюлмани и атакисти пред "Баня Баши".
Като представител на американския народ и на нашите ценности трябва да заявя, че категорично осъждам това непредизвикано с нищо нападение срещу български граждани, членове на мюсюлманската общност, пише още Уорлик.
По-нататък посланикът припомня кървавите конфликти, опустошили бивша Югославия, които показали, че политическите призиви, базиращи се на страх и предразсъдъци, лесно могат да ескалират.

Още по темата

Бях окуражен, когато видях, че министър-председателят Борисов и президентът Първанов се изказаха остро против станалото, и се надявам, че българите ще последват техния пример.
Така всички, които милеят за бъдещето на България, ще могат да работят заедно, за да унищожат политиката на омраза и нетърпимост. Народът на България заслужава именно това, пише в заключение посланикът на САЩ.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар