Ми-17 с българското знаме открива военния парад



Военният парад и водосветът на бойните знамена са традиционни за отбелязването на празника на Българската армия.
Пед паметника на Незнайния воин в столицата ще започне празничния водосвет на бойните знамена и знамената-светини. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите български воини.
Малко по-късно на площад "Княз Александър Първи" в София ще започне военният парад. В него ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия.
В седем представителни блока ще преминат военнослужещи от Военната академия "Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участници в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Щаба по осигуряване и поддръжка,Гвардейският представителен духов оркестър.
По традиция парадът ще бъде открит от ВВС с един вертолет Ми-17, носещ националното знаме на България, ескортиран от два вертолета "Кугър" от авиобаза "Крумово".
Командващ парада е заместник-началникът на ВМС - комодор Румен Николов.
На обед ще бъде извършена тържествена смяна на караула пред Президентството.
Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан от военните формирования на видовете въоръжени сили в Белене, Стара Загора, Шумен, Плевен, Асеновград, Плевен, Варна,Бургас, Ямбол и в Долна Митрополия.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар