Магистрала "Люлин" получи Акт 16



Автомагистрала „Люлин” получи Акт 16. Документът е бил подписан на среща в Агенция „Пътна инфраструктура”.
Постигнато е съгласие да се състави комисия, която да обходи местата,  залегнали в споразумението между Община Перник и фирмата „Мапа Дженгиз”, за да се провери дали са извършени всички дейности, разписани като точки.
"Ако до 26 май "Мапа Дженгиз" не изпълни клаузите по споразумението, Агенция "Пътна инфраструктура", в качеството си на възложител по договора, сключен с турския консорциум за строителството на магистрала "Люлин", е задължена да възстанови нанесените от фирмата-изпълнител щети за сметка на "Мапа Дженгиз", съобщиха на свой ред от Община Перник.

"Това е справедливо и съм спокойна, че щетите, които са нанесени в резултат на строителството на магистрала "Люлин" в землищата на селата, ще бъдат покрити“, коментира  кметът на Перник Росица Янакиева.
„Ако турският консорциум не го направи, ще го направи Агенция "Пътна инфраструктура" за сметка на "Мапа Дженгиз" - това е записано в документа, който подписахме. Хората в Бучино и Църква могат да отдъхнат най-накрая", допълни тя.

В сряда тя заяви, че ще подпише Акт 16 за магистрала "Люлин", която се открива официално на 15 май, само след перфектно изпълнение на поетите ангажименти от главния изпълнител на аутобана - турския консорциум "Мапа Дженгиз".
Янакиева поиска също държавни финансови гаранции, че щетите на стойност над 1,5 млн. ще бъдат възстановени.

Магистрала „Люлин“ ще бъде открита въпреки БСП, зарече се по-рано премиерът Бойко Борисов в отговор на изказването на кмета на Перник.

Още по темата

„15 000 души от Перник слизат в София всеки ден и чакат аутобана“, обясни той.

"Кметицата прекрасно знае, че не е нужно някой друг да поема моите ангажименти. 12 години само аз си нося отговорността”, подчерта Борисов.
"Кметицата на Перник е от БСП и благодарение на нейното управление и на това на тройната коалиция магистрала „Люлин” беше спряна", допълни премиерът.
„Започваше от една ливада и свършваше в една ливада пет километра. Заради това некадърно управление ние губехме парите от Европейската комисия”, каза той.

Източник dnes.bg
тагове магистрала Люлин,



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар