Борисов пред Time: Нямам приятели



Списанието представи премиера като "грубоват човек на закона"

Снимка: БГНЕС

Най-голямото преимущество на българския премиер Бойко Борисов е, че той" няма приятели", заявява родният министър - председател в интервю за списание "Time", отбелязващо борбата против корупцията в страната ни.
Борисов подчертава, че "не правя това, за да ме харесват хората", а за да успее, ще трябва да си създаде някои мощни врагове.
Две десетилетия след падането на комунизма, България остава една от най-бедните и корумпирани страни в източна Европа. Някои от новобогаташите създават легален бизнес, други престъпни мрежи, с които защитават пазарните си дялове, подчертава “Time“, като отбелязва, че в страната ни е имало 191 поръчкови убийства от 1992 г насам.
С всички тези проблеми трябва да се справи човекът, когото българите наричат "Батман", заради навика му да се появява на местопрестъпленията в София, облечен в черни дрехи. Борисов има имидж на грубоват човек на закона, който е имал успешна охранителна агенция през 90-те години, продължава анализа си американското списание.
В материала се отбелязва колко важна за страната е борбата с организираната престъпност, за да се гарантира получаването на еврофондовете, необходими за изграждането на модерна икономика.
През 2008 г. ЕС замрази около 674 милиона долара фондове за реструктуриране на държавните институции и земеделието – тежък удар за страната, посочва списанието и допълва:
Същевременно други еврофондове изчезнаха поради корупция. Сега Брюксел изчаква да види дали Борисов може да вкара в затвора българските престъпници – нещо, което предшествениците му не постигнаха.
Борисов е наясно, че българите са нетърпеливи да видят резултати, също както и европейските чиновници.
"Надявам се, че нашата съдебна система може да си свърши работата. Ще правя, каквото трябва да направя и ще дам най-доброто от себе си", заканва се премиерът пред списанието.
За българите остава надеждата, че най-доброто от него ще е по-добро от правителството, което са имали досега, завършва материала си "Time".

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар