Москва се прощава с Борис Немцов



Москва се прощава с Борис Немцов
Траурно шествие в памет на опозиционния руски политик Борис Немцов, застрелян през нощта срещу събота в Москва, започна днес в центъра на Санкт Петербург. Неколкостотин души се движат към площад Марсово поле, където е насрочен траурен митинг. Мнозина държат портрети на Немцов, информира ТАСС.

След запитване от организационния комитет на акцията градската управа на Санкт Петербург разреши възпоменателната проява вместо предвидения за днес и съгласуван по-рано антикризисен и антивоенен митинг на опозицията.

Вчера жители на Санкт Петербург положиха цветя и запалиха свещи пред портрети на Немцов, поставени пред Соловецкия камък - паметник на жертвите на политическите репресии в Русия.

Траурно шествие вместо насрочената преди опозиционна проява - протестно шествие "Пролет", предстои днес и в Москва. На Славянския площад вече се събират участници в проявата с портрети на Немцов и с цветя в ръцете, раздават се руски национални знаменца с траурни лентички. Московската полиция е взела засилени мерки за сигурност, посочва агенцията.

Борис Немцов - съпредседател на РПР-ПАРНАС, ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в руската столица. Преди погребението ще има гражданска панихида в московския център "Сахаров".

(БТА)

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар