Стотици семейства трябва да напускат общинските си жилища заради дългове



Стотици български семейства ще останат без дом след празниците, защото трябва да напуснат общинските си жилища, съобщи Би Ти Ви. Причината е, че гражданите дължат неплащани с месеци наеми и сметки. Дълговете са за милиони.

През 2011 г. 370 семейства от София са изгонени от общински жилища, тъй като не са плащали наема си. Нямали са пари и за сметките за ток, вода и парно. Подобна съдба очаква 39 наематели, които трябва да напуснат след празниците.

Още по-фрапираща е ситуацията в Пловдив. 816 семейства ще трябва да напуснат жилищата си. Дългът към общината е близо 3 милиона лева.

В същото положение са около 100 семейства от Бургас, които също трябва да напуснат общинските апартаменти. Във Велико Търново поне 150 семейства чакат за общинско жилище.

Сред засегнатите е 54-годишната Мария Иванова, която живее в общинско жилище в София от 1992 г. Работила е само 10 години в живота си. От години не е плащала символичния наем от 50-60 лева. Натрупала е близо 3 хиляди лева дълг към общината. А на "Топлофикация" дължи 4 хиляди. Трябва да напусне жилището утре, 3 януари. Но няма при кого да отиде.

"Предвид зимния сезон, в който се намираме, активността на процедурите е малко снижена, казвам го защото все пак има чисто човешката страна", уточни Хрипсиме Чектерян, началник отдел Управление на имотния фонд на община Пловдив.

Източник dnevnik.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар