Честита зависимост от украинския транзит, написа Алексей Пушков



Честита зависимост от украинския транзит, написа Алексей Пушков

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.


"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар