Масови Безредици в Одеса, над 40 загинали



38 от жертвите са намерили смъртта си в подпалена сграда

Масови Безредици в Одеса, над 40 загинали
Над 40 са жертвите при сблъсъците между проруски активисти и поддръжници на единството на Украйна в Одеса, сочат последните данни.


Масовите безредици бяха предизвикани от активисти на Десен сектор и на Самоотбрана от Харков и Киев. Те подпалиха сградата на областния съвет на профсъюзите в града, където са загинали най-малко 38 души.

30 души са били задушени от дима, а други 8, докато са скачали от прозорците на сградата. 50 души са били ранени. Сред ранените има и 10 милиционери.

Преди това в сблъсъци на проруски и прокиевски активисти в Одеса загинаха 4 души и бяха ранени 15 души.
Три от жертвите са починали от огнестрелни рани, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Първи национален телевизионен канал. Сред ранените има трима милиционери, сред които заместник-началникът на одеската милиция Дмитро Фучуджи, както и трима журналисти.

Пред сградата гори и палатков лагер, обособен от активисти, събиращи подписи за провеждането на референдум за федерализацията на Украйна и за статута на руския език.

Заради случващото се в Одеса депутатът от Върховната рада и кандидат за кмет Генадий Труханов призова президентът на Украйна Олександър Турчинов и ръководителите на правоохранителните органи да въведат ред в града.
Над 40 са жертвите при сблъсъците между проруски активисти и поддръжници на единството на Украйна в Одеса

Масовите безредици бяха предизвикани от активисти на Десен сектор и на Самоотбрана от Харков и Киев

30 души са били задушени от дима, а други 8, докато са скачали от прозорците на сградата


Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар