"Трета възраст" - Национален български университет за хора над 55 г



"Трета възраст" - Национален български университет за  хора над 55 г

Учредява се Национален български университет "Трета възраст". Той ще е неправителствена организация за хора на възраст над 55 години, съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА доц. Ганчо Попов, председател на Академичния състав.

По думите на проф. Нако Стефанов амбицията е той да започне своята дейност още тази есен.



Юлия Ненкова - новият председател на КЗК



Юлия Ненкова - новият председател на КЗК

Новата председателка на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и съпруга на конституционния съдия Румен Ненков.

Тя бе избрана за шеф на антимонополната комисия днес от мнозинството в парламента. Депутатите гласуваха и новите членове на КЗК, излъчени от представители на групите в парламента.



През есента ЕС и Украйна говорят за визите



Украинският президент призова за либерализиране на визовия режим

Еврокомисарят Сесилия Малмстрьом заяви, че в рамките на специална среща на върха на Европейския съюз през есента на 2016 може да се обсъди с Украйна облекчаването на визовия режим, предаде РИА "Новости".



„Законът Кунева” се явява на поправителен



 „Законът Кунева” се явява на поправителен

Законопроект за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, предложен от вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева, влиза в пленарна зала.

Законът "Кунева", както бе наречен, не бе приет миналата година от парламента и сега кабинетът предлага отново допълнен вариант.



До дни още 4 тапи в София, вижте карта на ремонтите, Златото потече към прекупвачите у нас



До дни още 4 тапи в София, вижте карта на ремонтите
„24 часа”

До дни още 4 тапи в София, вижте карта на ремонтите

Още 4 тапи заради ремонти ще има в София. До дни започват работите по разширението на бул. “Черни връх” и подмяната на настилките на част от бул. “Витоша” и ул. “Козлодуй”, както и довършването на ул. “Обиколна” в “Дружба”.