Кметовете на Силистра и Трявна победители в конкурса „Кмет на месеца"



Кметовете на Силистра и Трявна триумфираха в конкурса „Кмет на месеца"

Кметовете на Силистра и Трявна триумфираха в конкурса „Кмет на месеца". Темата, по която се надпреварваха градоначалниците за януари, бе "Осигуряване на услуги на нуждаещи се през зимата". Двамата градоначалници д-р Юлиан Найденов и инж. Драгомир Николов в януарското издание на конкурса "Кмета на месеца" бяха лично удостоени с грамоти от зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и от зам.-председателя на комисията по труда и социалната политика Светлана Ангелова.



Парламентът одобри заема от 16 млрд. лв.; Втори съд оправда Цветанов за присвояването на 50 000 лева



Парламентът одобри заема от 16 млрд. лв
Преглед на печата
Заем.

"Монитор":

Парламентът одобри заема от 16 млрд. лв.



ЕК започва процедура срещу България заради макроикономически дисбаланси



Европейската комисия започва процедура срещу България заради прекомерни макроикономически дисбаланси
Европейската комисия започва процедура срещу България заради прекомерни макроикономически дисбаланси, предаде БГНЕС.

Еврокомисията предприема аналогични мерки и срещу държави, като изпраща силен сигнал за структурни реформи и консолидиране на публичните финанси, се казва в съобщение на институцията.



Прогноза за времето през месец Март



Прогноза за времето през месец Март
Месец март ще започне с облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Средните температури ще бъдат около нормата, както и количествата на валежите. Най-ниските температури през март ще бъдат между минус 8° и минус 3°, а най-високите – между 17° и 22°. Такава е прогнозата за месец март на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи синоптикът Красимир Стоев пред "Фокус".



Велизар Енчев създава Партия на протеста



Велизар Енчев създава Партия на протеста
Независимият депутат Велизар Енчев
Партия на протеста създава независимият депутат Велизар Енчев, предаде TV7. В нея ще бъдат поканени интелектуалците, които в момента са натикани в ъгъла на живота и от тях нищо не зависи, пише actualno.com.

Новото движение ще има за цел да извърши социални промени у нас и да хуманизира сегашния обществен ред, като ще предложи на българите социална грижа. Това няма да е копие на "Сириза", но ще се копират добрите идеи от нея, заяви Енчев.



Защо цените в България са по-високи от европейските?



Защо цените в България са по-високи от европейските?
Държавата на парадоксите. Така ни наричат на много места по света. Взимаме най-малките заплати, а плащаме едни от най-високите цени за горива, храни... И парадоксите ни не стигат само до там.

Българин, живеещ в Холандия, ни показва колко струва един български шоколад там, сравнен с цената му в България. Навън той струва 19 евроцента, у нас цената му е близо 2 лева.
Защо трябва ние сами да се опитваме да се надхитрим и как може продукт, който НИЕ сме създали да го продаваме на НАШИЯ пазар за по-голяма сума. Къде е логиката и има ли такава въобще?



По-студено и по-ветровито ще е днес



Облачността ще е разкъсана, над много райони намаляваща през деня и до слънчево
Времето днес
Облачността ще е разкъсана, над много райони намаляваща през деня и до слънчево. Със слаб, в Източна България умерен, временно и силен вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух, съобщиха от НИМХ.



Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Кърджали все още бедстват



Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Кърджали все още бедстват
Много общини в Южна и Източна България продължават да са в бедствено положение заради проливните дъждове. Сложна е обстановката в областите Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Кърджали, предаде БНТ.

Пътни участъци са затворени. Армията се включи в спасителните операции в Смолян, където ситуацията е най-тежка. В областта има десетки наводнени сгради. Тежка е ситуацията и в Девин и Кърджали.