Сняг! Язовири преляха, евакуират миньори, Бият деца с метални пръчки в социални домове



Бият деца с метални пръчки в социални домове


„24 часа"

Язовири преляха, евакуират миньори, доброволци чистят паднали дървета


Мокър мартенски сняг затисна цяла Южна България, скъса електропроводи и изпочупи клони и дървета днес. Кърджали и Смолян обявиха бедствено положение, хиляди останаха без ток и мобилни комуникации.

Язовир "Студен кладенец" край Кърджали започна да прелива днес по обед. Водата се изпуска през преливника и няма опасност за населените места в района.

Повишени са нивата на реките Арда и Върбица. В яз. "Кърджали" все още има свободни обеми, които поемат стичащите се води.

„Труд"

Рецидивистът убил Вероника за 15 минути, докато чакал влак

40-годишният рецидивист Илиян Здравков убил и ограбил студентката от Велико Търново за 15 минути, докато чакал влак за Горна Оряховица. Извергът извършил зверството спонтанно и без да го е планирал предварително. Това стана ясно на брифинг в събота в старата столица, която дадоха главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Цани Попов и шефът на областната дирекция на МВР в болярския град Илиян Личев.

„Стандарт"

Заврени зетьове бягат от тъщите

Заврените зетьове в симитлийското село Черниче се готвят тайно от тъщите за своя пролетен пленум. Те са решили да свикат важния форум в друго населено място, за да са далеч от майките на съпругите си. Причината за липсата на прозрачност са тъщите, които ги дебнат къде ходят и какво правят.

Мъжете няма да пропуснат и да се повеселят от сърце и душа. Знаят как да го правят, тъй като им се случва рядко, че все са под зоркия поглед на тъщите.

„Монитор"

Бият деца с метални пръчки в социални домове

Деца от социални домове в Асеновград били бити с метални пръчки, щипани и лишавани от храна. Това става ясно от ново шокиращо разкритие на Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) свързано с насилие в Центъра за настаняване от семеен тип „Звънче" и Центъра за настаняване от семеен тип „Усмивка" в с. Нареченски бани, община Асеновград.

Разследването показва, че са прилагани недопустими методи на възпитание, които нарушават правата на децата.

Източник news.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар