Подвижните пясъци в политиката ни; 2014-а - годината на политическите зомбита...



Най-важното от печатните новини за деня


Най-важното от печатните новини за деня
Преглед на печата
"Най-богатите българи трябва да плащат 30% данък", заявява в интервю за "Сега" проф. д-р ик.н. Румен Гечев, народен представител от БСП, зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм.



"Отложената революцийка срещу статуквото"



Според експерти предсрочните избори се отлагат за неопределено време

"Отложената революцийка срещу статуквото"
"Отложената революцийка срещу статуквото", коментира "Труд". Ако приемем, че предсрочните избори са една малка революция, очевидно те се отлагат за неопределино време. Просто защото няма революционна ситуация - левите не дават, а десните не искат властта. Център просто няма, пише dnes.bg.



Църквата почита паметта на Свети Йоан Кръстител



Църквата почита паметта на Свети Йоан Кръстител
Ивановден
Българската православна църква почита днес паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан.

Празникът е наричан от народа Ивановден.



На Йордановден християните се мокрят в реката за здраве



Над 100 хиляди българи имат имен ден

Днес православната църква отбелязва Йордановден, или Богоявление. Празникът ознаменува покръстването на Исус в река Йордан от Йоан Кръстител. Според библейската легенда в момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение". Оттук и названието на празника.



Преглед на печатните новини



Преглед на печатните новини
Полюсни са оценките, които дават на страниците на "Сега", Любен Обретенов и Галя Горанова. "Протестът е обречен да продължи" на г-н Обретенов влиза в "спор" с "Протестът трябва да умре" на г-жа Горанова. "Все по-безпощадно ясно е, че протестите ще съпътстват настоящото правителство до последния ден от управлението му, независимо кога точно ще бъде той. А онези, които още на 14 юни 2013 г. (първия ден от протестите) твърдяха, че правителство, което е назначило човек като Делян Пеевски за шеф на ДАНС, трябва веднага да си подаде оставката, ще се окажат прави. Независимо че първоначално тяхното мнение изглеждаше твърде крайно" е тезата на г-н Обретенов.