Бедствено положение в Харманли, улици в Пловдив – под вода



Пловдив, Снимка: Dnes.bg
Бедствено положение е обявено в Харманли. Причината – всеки момент може да се скъса язовирна стена, съобщиха за Dnes.bg от общината. Хора от общинската администрация обикалят града и предупреждават хората да се качват нависоко, защото Харманли ще бъде залят в ниската си част!

Пътят за първомайското село Бяла е под вода от един метър. Обстановката в целия регион е изключително усложнена, коментират от пожарната.


Има паднали дървета и свлачища в района на родопската река до селата Ситово и Лилково. Голяма част от Асеновградско шосе също е наводнена, но пътят е проходим. В района на Пловдив са паднали 50 литра дъжд на квадратен метър. За района на Хасково и Харманли - над 100 литра дъжд на квадратен метър.

Десетки улици и булеварди в Пловдив останаха под вода заради обилния дъжд тази нощ. Има дори и закъсали автомобили. Пожарната се е отзовала вече на няколко сигнала за наводнени приземни етажи. Отводнява се и пътен възел „Скоблева майка”.

Сняг обхвана Западна и част от Северна България. Натрупала е снежна покривка в София, Самоков, Батак, Мизия, Пампорово, Хвойна и други градове.

В Пампорово снежната покривка е 25 сантиметра, в Батак – 10 сантиметра.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар