БСП и ДПС коментират Светослав Гаврийски за служебен премиер?



БСП и ДПС коментират Светослав Гаврийски за служебен премиер?
Светослав Гаврийски Снимка: архив, Булфото
Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, пише "24 часа".

Самият Гаврийски каза, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него.

Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, съобщава още изданието.


Социалистите особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП.

Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер.

Гаврийски вече има опит в служебно правителство. Като служебен министър на финансите в правителството на Стефан Софиянски през 1997 г. той подготви документите за въвеждането на валутния борд у нас, а после бе управител на БНБ. Сега е главен изпълнителен директор на ТБ "Алианц България" АД.
Готовност да оглави служебно, а след това и редовно правителство изрази в петък и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер увери, че си има екип и за двата кабинета.

Днес в 14 часа започват консултациите при президента Росен Плевнелиев. На тях се очаква да бъдат обсъждани дата за оставка на кабинета на Пламен Орешарски, план със спешни закони, които да приеме това Народно събрание в оставащите му дни, и състав на служебното правителство.

На разговорите са поканени и формациите, получили места в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторският блок. От "Атака" обявиха, че няма да участват в консултациите на "Дондуков" 2.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар