Борисов е добре, днес най-вероятно ще бъде изписан



Премиерът в оставка вдигнал кръвно заради стреса

Състоянието на премиера Бойко Борисов, който беше приет в понеделник в Правителствена болница с хипертонична криза, е нормално
Състоянието на премиера Бойко Борисов, който беше приет в понеделник в Правителствена болница с хипертонична криза, е нормално, съобщи шефът на болницата проф. Любомир Спасов.


Той уточни, че на Борисов ще бъдат направени контролни изследвания и най-вероятно днес на обяд ще бъде изписан. Спасов уточни, че премиерът в оставка е бил приет в болницата с хипертонична криза, а не в прединфарктно състояние. Стресът и напрежението най-вероятно са довели до влошеното здравословно състояние на премиера в оставка. Сега кръвното му налягане било нормализирано.

Спасов уточни, че Борисов дълго време взима медикаменти заради исхемична болест на сърцето и сега те ще бъдат оптимизирани.
При постъпването си в здравното заведение в понеделник следобед Борисов се е оплаквал от силно главоболие и повръщане. Освен високо кръвно – 190 на 110, Борисов имал и ускорен пулс. Два дни Борисов е бил на системи.

Премиерът е посъветван от Спасов да не спортува и да ограничи физическата си активност за няколко дни.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар