Първанов ненадейно замрази проекта "АБВ"



Проектът "АБВ" е замразен и няма кандидати за кметове, заяви снощи пред журналисти в Стара Загора президентът Георги Първанов.


По думите му, ако сред учредителите на "АБВ" има кандидат-кметове, това е тяхно лично участие.

Държавният глава прогнозира, че след приключването на изборите гражданското движение отново ще се превърне в територия на диалог.

Президентът отказа да коментира изявлението на проф. Георги Близнашки, който определи кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент като "акт на отчаяние", като посочи, че има по-ниска степен на компетентност от него.

"Огорчението е лош съветник", добави само Георги Първанов.

Той прогнозира и колективна, и персонална отговорност, ако БСП загуби изборите наесен.

"Алтернатива за българско Възраждане" – АБВ се появи на политическия небосклон у нас в средата на ноември 2010 г.

При учредяването му в НДК, президентът Първанов обяви, че проектът му ще е коалиция на духа, лаборатория на нови алтернативни идеи, сбор от съмишленици, които търсят решение не от гледна точка на партийните идеологии.

Тогава, в почти едночасовото си слово, държавният глава остро разкритикува управлението на Бойко Борисов и определи опасенията на БСП, че ще разцепи партията като "смешен плач".

"Ние се обединяваме около идеята за едно възраждане на българската нация, което минава през помирението. АБВ е територия на историческия компромис", уверяваше Първанов.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар