Костов не ще Софиянски, зове ОДС да подкрепят Прошков




ДСБ ще приеме разширение на "Синята коалиция" само ако ОДС подкрепи Прошко Прошков и оттегли Стефан Софиянски като кандидат за кмет на столицата.


Това заяви шефът на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.


Миналата седмица СДС и ОДС (БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски, Движение "Гергьовден", водено от Любен Дилов-син, и ССД на Софиянски) подписаха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов.


„Разширяването на "Синята коалиция" с други партии е възможно, ако тези политически сили са подкрепили и другия кандидат, излъчен чрез предварителните избори на "Синята коалиция" – кандидата за кмет Прошко Прошков“, посочи Методиев.
ОДС обаче вече издигнаха Стефан Софиянски за кандидат-кмет на столицата, който на практика се явява конкурент на Прошков.

„Ако ОДС играе срещу Прошко Прошков в София, не само че се нарушава споразумението за предварителните избори на "Синята коалиция" (СК) и искането за регистрацията става практически невъзможно, но и за ДСБ всякакво разширяване на СК за следващите парламентарни избори ще бъде невъзможно“, категоричен е Методиев.

Той добави, че ДСБ ще останат верни на споразумението за предварителните избори и ще подкрепят Румен Христов за президент.

Методиев посочи, че в периода до изтичането на срока за регистрация на кандидатпрезидентските двойки ДСБ ще предложи своя кандидат за вицепрезидент.
ДСБ не са изненадани от подкрепата за Прошков, дадена им от РЗС. Решението на партията на Яне Янев е едностранно, като преговори с хората на Костов не са водени.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар